Svētki mūsmājās

Starptautiskā veco ļaužu diena Skrīveru sociālās aprūpes centrā šogad tika atzīmēta sirsnīgi, bez liela skaļuma.

29.septembrī Aizkraukles rokdarbniece Ināra Ozoliņa „Ziedugravās” atklāja savu personālizstādi. Aprūpes centra klienti, darbinieki un viesi varēja aplūkot 17 dažādās tehnikās izšūtus spilvenus, 14 izšūtas glezniņas, un divas gravīras. Autore dalījās pieredzē par to, kā šie darbiņi top, labprāt atbildēja uz jautājumiem, kā arī izteica cerību, ka šī izstāde varētu kalpot par ierosmi citiem pievērsties šim brīvā laika pavadīšanas veidam. Šī nodarbošanās aizgaiņā drūmās domas, pieklusina dažādas kaites. Aplūkojot izstādītos darbiņus, nevarēja nesajust pozitīvo enerģiju. Siltums un gaisma pildīja apmeklētāju sirdis.

1.oktobrī ar labdarības koncertu pie mums viesojās „Brāļi Ziemeļi” –  Āris un Saulceris Ziemeļi un viņu jaunības draugs, radiožurnālists Dzintars Tilaks. Koncerts noritēja sirsnīgā atmosfērā, skanēja dažādu gadu dziesmas akustisko ģitāru, mutes harmoniku un dažādu sitamo instrumentu pavadījumā. Arī klausītājiem bija iespēja dziedāt kopā ar māksliniekiem. Dzintars Tilaks nolasīja jautru „pastāstu no dzīves” no savas jaunākās grāmatas.

Kā jau ierasts, pasākumā tika apsveikti arī aprūpes centra ikmēneša jubilāri.

Kā pateicību par sagādāto svētku prieku gan mūziķi brāļi Ziemeļi, Dzintars Tilaks, gan rokdarbniece Ināra Ozoliņa saņēma skatītāju aplausus, ziedus un tradicionālās Skrīveru „Gotiņas”.