Skauti un gaidas ciemojas mūsmājās

24.septembrī pie mums viesojās Rīgas 7. Skautu un gaidu vienības bērni. Liels pārsteigums bija tas, ka bērni kājām bija atnākuši no Skrīveru stacijas. Tomēr neviens neizrādīja ne mazākās noguruma pazīmes, pat mazākais piecgadnieks, kurš bija līdzi māsai – 8. klases skolniecei. Bērni viesojās pie dažiem klientiem un vadīja laiku sarunās. Klientu atsauksmes par šo apciemojumu:

Hilda: Asprātīgi, atraktīvi bērni. Viņiem interesē viss, kā mēs te dzīvojam, kā mums iet, kā jūtamies, vai mums šeit patīk. Interesējās arī par to, ko mēs domājam par apkārtni, – ļoti zinātkāri bērni. Man viņi ļoti patika.

Genovaite: Man kā bijušajai skolotājai bija liels brīnums, cik tagad attīstīti bērni, cik daudz jau viņi savos gados ir zinoši. Salīdzinoši ar viņiem mēs augām kā tumsā. Mums bija disciplīna, darba spējas, bet nebija tādu iespēju kā tagad jauniešiem. Īpaši man patika viņu vadītāja, kura pie mums uzkavējās ilgāk. Ļoti vienkārša, sirsnīga un atjautīga. Viņa bērnu paklausību panāk ar labestību. Pašai ģimenē viņai ir 4 bērni un tomēr viņa atrod laiku priekš skautiem un gaidām, lai dotos apciemot mūs. Mani pārsteidz bērnu izturība. Atnākt no Skrīveriem, pabūt ar mums un atkal ar kājām uz Skrīveriem, uz vilcienu. Šie bērni nesūrojas par neērtībām, bet dod mums prieku. Ja šie jaunieši nesabojāsies, nākotne būs gaiša. Tas ir brīnums, ko dod šie bērni un ko var sasniegt. Man viņi ļoti patika.

Ieviņa: Svētdien bija kārtējais pārsteigums “Ziedugravās”. Pie mums ieradās ciemiņi no Rīgas. Jaunieši un pavisam jauni jaunieši. Man bija ļoti patīkami ar viņiem parunāties. Kārtējo reizi pārliecinājos, cik mums ir lieliska jaunatne jau no mazām dienām.

Dzidra: Ar bērniem ļoti jauki parunājāmies. Stāstīju, ka arī es kādreiz biju bērns, tad izaugām, strādājām un nu jau pienācis vecums. Nu jau priecājamies par bērnu bērniem. Ciemiņi mums pastāstīja, kā viņi mācās, sporto un baseinā iet peldēties. Mēs viņiem pastāstījām par dzīvi mūsu aprūpes centrā, par nodarbībām un par dažādiem pasākumiem, kas šeit notiek. Meitenīte pirms promiešanas vēl atnāca un apmīļoja. Jauki bērni! Vēl es bērniem teicu, ka mamma var būt laimīga par tādiem bērniem.

Paldies vadītājai un bērniem par dāvātajām grāmatām un gaišajiem mirkļiem, ko ienesa mūsmājās!