Ineses Neretas solokoncerts

Ar solokoncertu “Vasaras reibumā” 10.augustā pie mums viesojās dziesmu autore un izpildītāja Inese Nereta. Viņa jau 22 gadus vada Lēdmanes tautas namu un ir vadītāja dāmu vokālam ansamblim “Stari”. Inese cītīgi darbojas arī amatierteātrī “Greizie rati”. Šis teātris pie mums viesojās 2016.gada novembrī ar izrādi “Nedienas Apiņos”. Inesei ir izveidojusies ļoti cieša sadarbība ar dzejnieci Inesi Toru. Gandrīz visām dzirdētajām dziesmām teksta autore bija Inese Tora. Kā pirmo dziesmu mēs dzirdējām “Māras ziedu vainagā”, kurai tekstu bija sarakstījis novadnieks Romualds Zarembo, bet mūzika un izpildījums bija Ineses Neretas. Jāpiebilst, ka pagājušā gada 23.jūlijā Lēdmanē notika Ineses Neretas autorkoncerts ar tādu pašu nosaukumu – “Māras ziedu vainagā…”
Lūk, kā par koncertu mūsmājās izteicās klienti: Hilda – “Man ļoti patika pati pirmā dziesma, kuru māksliniece dziedāja bez muzikālā pavadījuma. Tāds īpašs melodisks skanējums.” Genovaite – “Apbrīnoju Ineses daudzpusību, jo viņa gan dziedāja, gan dzeju deklamēja, gan iepazīstināja publiku ar sevi un saviem radītajiem darbiem.” Ludmila – “Patika Ineses dziedātās dziesmas. Varēja redzēt, ka viņai pašai patīk tas, ko viņa dara.” Tamāra – “Ļoti atraktīva māksliniece. Dziedāja no sirds un aizrāva līdzi arī klausītājus.” Mirdza E. – “Šis koncerts bija patīkama atpūta no ierastām ikdienas gaitām. Netraucēti baudīju sniegto priekšnesumu un vienkārši ļāvos dziesmu burvībai.”
Koncertā iekļautās dziesmas tiešām bija romantiskas. Jau to nosaukumi par to liecināja: “Kad dvēsele dzied…”, “Tik vienkārši ir pasacīt…”, “Mūžs kā deja” un citas. Gribu nocitēt dažas rindiņas no dziesmas “Mīlestības eņģelis”:
Bez mīlestības sirdī neplaukst ziedi
Un neuzzied tie puteņos un vējos liegi.
Bez mīlestības eņģeļi raud naktīs,
Bez mīlestības vārdi sirdī izdziest zagti.
Dzīvosim ar mīlestību sirdī un tad mums visiem pasaule atvērsies citādākās krāsās!