Lieldienas mūsmājās

Lieldienu pasākums “Ziedugravās” tika rīkots 23. aprīļa pēcpusdienā. Saulīte dienu bija iesildījusi, tāpēc viss pasākums norisinājās ārā. Notika gan olu ripināšana, gan ticējumu zināšana saistībā ar Lieldienām, gan dažādi interesanti fakti par un ap olām un olu ražotājām. 

Mārīte šādā pasākumā piedalījās pirmoreiz. Lūk, kā viņa par to izsakās: “Pasākums man ļoti patika. Lai gan diena bija ļoti karsta, sanākuši bija diezgan daudzi cilvēki. Patika dažādība. Ne visiem tautas ticējumiem zinājām otro daļu, jo pirmo daļu, mums dalībniekiem, pateica priekšā un mums bija jānobeidz sakāmais. Tiešām visus nezinājām. Kaut vai – kas Lieldienās zog…. paliek pliks kā ola. Daudz jauna uzzinājām, atbildot uz jautājumiem. Drīkstēja arī minēt. Par katru pareizu atbildi teicējs dabūja mazu papīra oliņu, kas bija jāsaglabā līdz pasākuma beigām. Un tad vēl olu ripināšana!”

Arī Mārītes kaimiņiene Mirdza atzinīgi izteicās par šo pasākumu. Viņa ierindojās starp tiem, kas visaktīvāk atbildēja uz jautājumiem. Reizēm nācās ņemt palīgā ne tikai zināšanas un atjautību, bet arī vērīgumu. Pie mums “Ziedugravās” ir uzziedējušas 30 īpašas vizbulītes. Bet vai ikdienā, garām ejot, mēs tās skaitām? Visaktīvākie dalībnieki pasākuma beigās dabūja ne tikai ripināšanā iegūtās olas, bet arī šokolādi par sakrātajām mazajām oliņām.