Boccia turnīrs 18.08.2020. “Ziedugravās”

Baudot augusta silto dienu sauli un nedaudz atspirdzinošo vēju, “Ziedugravās” 18.08.2020 norisinājās ikgadējais un ierastais Boccia turnīrs, kurā piedalījās gan klientu, gan darbinieku komandas.

Boccia ir specifiska sporta spēle, kurā var piedalīties ikviens interesents. Šī spēle ir piemērota cilvēkiem ar dažādu fiziskās sagatavotības līmeni. Boccia ir iekļauta arī paraolimpisko spēļu programmā.

 Boccia spēle ir daudzpusīgs sporta veids, kas padara cilvēku aktīvu gan fiziski, gan garīgi. “Ziedugravu” turnīrā piedalījās 3 darbinieku un 3 klientu komandas, katrā komandā 3 dalībnieki.

Spēles princips ir līdzīgs kērlingam, taču boccia nenotiek uz ledus. Boccia spēlētāja uzdevums ir aizmest bumbiņu tuvāk noteiktajai mērķa bumbiņai.

Vienā spēlē sacenšas 2 komandas, katrai komandai ir savas krāsas bumbiņas. Viena no komandām uzsāk spēli – pirmais dalībnieks met vienu bumbiņu tā, lai tā nonāktu pēc iespējas tuvāk spēles laukuma centrā izvietotajai mērķa bumbiņai. Tad met otra komanda, kuras uzdevums ir tāds pats – mest bumbiņas tā, lai tās nonāktu tuvāk mērķa bumbiņai nekā pretinieku bumbiņa. Spēle turpinās tādā pašā veidā, kamēr tiek izmestas visas bumbiņas. Spēlē, kas sastāv no vairākiem etapiem, uzvar tā komanda, kuras bumbiņa (vai vairākas) atrodas tuvāk centram nekā pretiniekam.

“Ziedugravu” Boccia turnīru uzraudzīja un punktus skaitīja pasākuma organizatore: sociāla rehabilitētāja Dace Pavlova ar palīgiem skolēniem, kuri Nodarbinātības valsts aģentūras projekta ietvaros izmanto darba iespējas vasaras brīvlaikā.

Šoreiz turnīrā pirmās trīs vietas dalīja darbinieku komandas: 3. vieta – saimniecības daļas komandai “Blice”, 2. vieta – mediķu komandai “Dūrēji” un 1. vieta administrācijas komandai “Fūrijas”, taču arī klientu komandas – “Cietais rieksts”, “Optimisti” un “Komjaunieši” saņēma veicināšanas balvas un pozitīvu emociju lādiņu visai dienai.