Kapelas “Savējie” koncerts “Ziedugravās”.

“Ziedugravās” viss notiek! Par spīti mierīgajam režīmam, ar kuru mums pēdējā laikā ir nācies sadzīvot, 24.augustā “Ziedugravās” notika kapelas “Savējie” koncerts, ko mums lieliski izdevās apvienot ar ikgadējo uz ugunskura vārītas zupas baudīšanu.
Bārbeles pagasta Lauku kapela “Savējie” dibināta 2003.gadā. Tajā apvienojušies radoši cilvēki, kuri savu brīvo laiku pavada muzicējot, dziedot un spēlējot ļoti dažādus mūzikas instrumentus: vijoli, akordeonu, stabuli, cītaru, mandolīnu bungas, perkusijas, blokflautu, tubu, kontrabasu.
Kapela “Savējie” koncertā izpildīja visdažādākās melodijas – izskanēja gan ziņģes, gan latviešu tautasdziesmas, gan arī populāras šlāgermelodijas. Katrs klausītājs, neskatoties uz dažādo mūzikas gaumi, varēja dzirdēt savām ausīm ko tīkamu.
Savukārt zivju zupas baudīšanas “Ziedugravās” jau ir tradīcija. Parasti gan šī nodarbe tika apvienota ar ikgadējiem sporta svētkiem. Apstākļu sakritības dēļ šogad to neizdevās realizēt, taču tradīcijas lauzt nevar, tāpēc zivju zupas pagatavošana uz ugunskura tika sarīkota koncerta ieskaņās.
Paldies kapelai par jauko koncertu, Aijai Zaķei par gardās zupas pagatavošanu, Skrīveru pārtikas kombinātam un Skrīveru kultūras centram par sadarbību un augstākiem spēkiem par lielisko laiku, jo tieši īsu mirkli pirms negaisa visi paspēja atgriezties iekštelpās.