“Ziedugravās” visi veseli!

Sociālās aprūpes centrā “Ziedugravas” izdevies apturēt Covid-19 izplatību – šonedēļ veikto analīžu atbildes liecina, ka visi iepriekš saslimušie izveseļojušies un jauni saslimšanas gadījumi aprūpes centrā nav konstatēti.
Sociālās aprūpes centrā “Ziedugravas” ik pēc divām nedēļām tiek veiktas analīzes klientiem, bet katru nedēļu – aprūpes centra darbiniekiem. Janvāra vidū ar Covid-19 saslima apmēram trešā daļa – 33 aprūpes centra klientu – un vairāki darbinieki. Pagājušajā nedēļā veiktās analīzes apliecināja, ka slimi ir vēl trīs klienti, bet šonedēļ veiktie testi ir vēl iepriecinošāki, jo visas analīžu atbildes ir negatīvas un “Ziedugravās” vairs saslimušo nav – informē aprūpes centra direktore Diāna Bebre-Kondrāte.
Viņa stāsta, ka lielākoties arī seniori ar Covid-19 slimoja vieglā formā, bet daudziem vispār nebija nekādu slimības simptomu. Taču bija arī vairāki smagi gadījumi, un no šīs infekcijas miruši trīs centra klienti.
Pagājušajā nedēļā “Ziedugravās” sākta arī vakcinācija pret Covid-19, pirmo vakcīnas devu jau saņēmusi apmēram trešā daļa aprūpes centra klientu. Vēl trešdaļa ir izslimojusi šo infekciju, līdz ar to vakcinācija jāatliek uz trīs mēnešiem, daļai vakcinēšanās atlikta veselības dēļ, bet neliela daļa senioru nevēlas vakcinēties.
Pirmās vakcīnas jau saņēmuši arī aprūpes centra darbinieki, daļa tiks vakcinēti nākamajā nedēļā.
Raksta autore – Elita Brovacka