“Ziedugravu” klienti atkal varēs tikties ar tuviniekiem

Saistībā ar Labklājības ministrijas ieteikumiem par darba organizēšanu sociālās aprūpes centros, “Ziedugravu” klienti kopš jūnija sākuma atkal drīkst tikties ar tuviniekiem. Tāpat, ievērojot drošības prasības, notiek pasākumi, un aprūpes centra vadība cer, ka jūlija sākumā varēs nosvinēt arī “Ziedugravu” pastāvēšanas 60 gadu jubileju.
Skrīveru sociālās aprūpes centra “Ziedugravas” direktore Diāna Bebre-Kondrāte informē: saskaņā ar Labklājības ministrijas ieteikumiem kopš 1. jūnijā sociālās aprūpes iestādēs paredzēti dažādi stingro ierobežojumu atvieglojumi, kas būs spēkā tajos aprūpes centros, kuros ir augsti vakcinācijas rādītāji – tas ir, jābūt vakcinētiem vismaz 70 procentiem klientu.
“Mūsu iestādē šie rādītāji būs izpildīti jūlija sākumā,” saka direktore. Patlaban no 125 “Ziedugravu” klientiem abas vakcīnas devas saņēmuši 43 cilvēki, bet pirmo vakcīnu – apmēram 50 seniori. Tāpat vairāki cilvēki, kuri sākotnēji nevēlējās vakcinēties, domas ir mainījuši, un tuvākajā laikā saņems vakcīnu.
Līdz ar to turpmāk “Ziedugravās” vakcinētie klienti varēs neievērot distancēšanos un satiekoties nelikt maskas, taču tās jāliek, ja satiekas ar personām, kas neietilpst šajā kolektīvajā mājsaimniecībā. Aprūpes centrā atsākušies arī dažādi pasākumi klientiem, to rīkošanā vēl aizvien jāievēro drošības prasības, piemēram, noteikts dalībnieku skaits, jāveic dezinfekcija un citas.
Kopš 1. jūnija sociālās aprūpes centra klientiem tiek organizētas arī tikšanās ar tuviniekiem. “Gandrīz gadu šāda iespēja bijusi liegta, un visi esam priecīgi, ka atkal drīkst tikties,” atzīst Diāna Bebre-Kondrāte.
Patlaban tikšanās ar tuviniekiem atļauta tiem klientiem, kuri saņēmuši abas vakcīnas devas. Tikšanās iepriekš tiek saskaņotas – centra darbinieki piezvana tuviniekiem un vienojas par laiku. Satikšanās notiek pagalmā vai nojumītē, un uz to var ierasties viens apmeklētājs vai vienas mājsaimniecības pārstāvji. Visiem jālieto sejas aizsargmaskas, un tikšanās notiek centra darbinieka klātbūtnē.
“Lūdzam tuviniekus būt pacietīgiem un saprotošiem, jo līdz jūlijam katram piezvanīsim un vienosimies par tikšanās laiku,” saka direktore.
Jūlija sākumā, kad “Ziedugravās” būs vakcinēta lielākā daļa klientu, paredzēti vēl lielāki ierobežojumu atvieglojumi, piemēram, tuvinieki varēs doties pastaigā ar savējiem, kā arī centra klienti varēs doties izbraukumos un pārgājienos. Tāpat aprūpes centra vadība cer, ka nelielā lokā jūlijā sākumā varēs nosvinēt arī “Ziedugravu” pastāvēšanas 60 gadu jubileju.

Raksta autore – Elita Brovacka