Arī “Ziedugravās” tiek noteikti stingrāki ierobežojumi!

No 14.10.2020 sociālās aprūpes centrā “Ziedugravas” tuvinieki nevar apciemot klientus.

Informējam, ka saistībā ar epidemioloģisko situāciju valstī, kad ik dienu tiek reģistrēts arvien vairāk Covid-19 saslimšanas gadījumu, arī centrā nepieciešams ievērot aizvien stingrākus drošības un piesardzības pasākumus, jo sociālās aprūpes centri šajā laikā ir lielākā riska grupa.
Vienīgais izņēmuma gadījums, kad pirmās pakāpes tuviniekiem atļauts apmeklēt klientu “Ziedugravās”, ir tad, ja klienta stāvoklis ir smags vai kritisks. Šādi apmeklējumi ir atļauti tikai ar iepriekšēju saskaņojumu.
Iespēju robežās, centra darbinieki palīdz klientiem sazināties ar tuviniekiem, izmantojot mūsdienu tehnoloģijas, piemēram, organizējot videozvanus.
Tāpat kā līdz šim, tuvinieki centra klientiem var nodot sūtījumus – tie jāieliek kastē pie vārtiem.
Sūtījumus var atstāt darba dienās darba laikā un tajos nedrīkst būt aizliegtas un apreibinošas vielas.
Tāpat “Ziedugravās” noteikti papildus piesardzības pasākumi ikdienas darba organizēšanā, piemēram, nodarbības klientiem notiek mazās grupās – ne vairāk kā sešiem cilvēkiem, ievērojot divu metru distanci.
Atļautas arī pastaigas un pārgājieni ārā, taču nelielās grupās, lai tiktu ievērota sociālā distancēšanās.
Iestādē tiek veikti arī papildus dezinfekcijas pasākumi un darbiniekiem lūgts pēc darba laika iespēju robežās neapmeklēt pasākumus un sabiedriskas vietas, nēsāt maskas, kur tas noteikts.