“Ziedugravās” saņemts sūtījums no Francijas!

Skrīveru sociālās aprūpes centrs “Ziedugravas” saņēmis sūtījumu no Francijas, kas sarūpēts ar asociācijas “AIMA” starpniecību. Sūtījumā ir mēbeles un ierīces, bet centra darbiniekiem īpaši prieks par 38 elektriskajām fukcionālajām gultām, kuras izmantos gulošu cilvēku aprūpē.
Sociālās aprūpes centra “Ziedugravas” direktore Diāna Bebre-Kondrāte stāsta, ka sadarbība ar asociāciju “AIMA” (Allons Imaginer un Monde D’Amities), kurai ir vairāk nekā 2000 biedru 60 pasaules valstīs, aizsākta jau senāk. Sazinoties ar asociācijas pārstāvi, aprūpes centra vadītāja vienojusies, kādas lietas “Ziedugravās” nepieciešamas, tāpat sadarbībā iesaistīts arī ģimenes atbalsta centrs “Dzeguzīte”.
Asociācija “AIMA” labdarības projektā iesaista firmas un uzņēmējus, kas vēlas palīdzēt pansijām. Šoreiz sūtījums uz Latviju lielākoties sarūpēts ar medicīnas iestāžu atbalstu, sagādājot daudzas nepieciešamas lietas.
Direktore informē, ka šonedēļ “Ziedugravās” piegādātas 38 elektriskās funkcionālās gultas un tikpat speciālo matraču, 10 barošanas galdiņi, 10 naktsskapīši, 10 lieli atpūtas krēsli, 30 krēsli ēdamtelpai, četras medicīniskās kušetes un arī ratiņi zāļu pārvadāšanai. Tikpat liels sūtījums nogādāts arī ģimenes atbalsta centrā “Dzeguzīte” Iršos.
Jaunās mēbeles un medicīnas ierīces tiks izmantotas sociālās aprūpes centra nodaļās, kur tas nepieciešams. Jaunie krēsli jau novietoti ēdamzālē, bet atpūtas krēsli– demences nodaļā, visu krēslu virsaudums ir mitruma necaurlaidīgs. “Īpaši priecājamies par funkcionālajām gultām, jo tagad varēsim nomainīt gultas, kuras ir sliktā stāvoklī vai daudzkārt labotas,” saka aprūpes centra direktore. “Dāvinātās lietas mums lieti noderēs, un pateicamies cilvēkiem, kas tās sarūpējuši!”
Lai sūtījumu no Francijas nogādātu Latvijā, adresātiem bija jāmaksā tikai par transportu – kopā 3600 eiro, pusi šī summas maksāja “Ziedugravas”, pusi – “Dzeguzīte”.

Raksta autore – Elita Brovacka

http://aima.over-blog.com/2021/05/180.html