Seniori saņem dāvanas!

DĀVANU LAIKS “Ziedugravās” radīja daudz prieka un smaidu.

Lai gan šie Ziemassvētki bija klusi arī sociālās aprūpes centrā “Ziedugravas”, tā klientiem bija sarūpēts daudz dāvanu. Centrā dzīvojošos ļaudis iepriecināja lieli un mazi dāvinātāji no dažādām Latvijas vietām.

Sociālās aprūpes centra “Ziedugravas” direktore Diāna Bebre–Kondrāte stāsta, ka centra klienti šogad saņēma daudz skaistu, saldu un arī praktisku dāvanu.

Par īpašu dāvanu, kādu vēlējies katrs “Ziedugravu” klients, jau otro gadu rūpējas jaunjelgaviete Linda Mihailova. Linda stāsta, ka ideja sarūpēt dāvanas cilvēkiem, kuri dzīvo sociālās aprūpes centros, aizgūta no labdarības akcijas “Eņģeļu pasts”.

Linda svētku gaidās jau pērn sazinājās ar “Ziedugravu” direktori, saņēma klientu sarakstus un vēlmes, ko viņi gribētu saņemt Ziemassvētkos. “Lasīju, un asaras sariesās acīs, cik pieticīgas tās bija: dvielītis, krēms, zeķes un citas praktiskas lietas,” stāsta Linda. “Domāju – kāpēc gan šīs vēlmes nepiepildīt un neiepriecināt seniorus?”

Linda sociālajos tīklos aicināja cilvēkus iesaistīties labdarības akcijā, sarūpējot dāvanas “Ziedugravu” un pansijas “Vīgante” Staburaga pagastā klientiem. Cilvēki bija aktīvi, viņi nogādāja dāvanas Lindai, bet viņa kopā ar savas ģimenes un draugu palīdzību tās pirms Ziemassvētkiem aizveda cilvēkiem, kas dzīvo sociālajos centros. Iepriekš draugi palīdzēja sarīkot arī nelielu koncertu, šogad apsveikums sagādāts video formātā.

Linda piebilst: “Šo akciju noteikti turpināšu, jo mums visiem kopā izdodas, turklāt cilvēki sociālās aprūpes centros ir priecīgi par šādu uzmanības apliecinājumu. Paldies visiem, kuri iesaistījās! Paldies par kaut vismazāko dāvaniņu! Novērtēju jebkuru palīdzību.”

Sociālās aprūpes centra “Ziedugravas” klienti par sarūpētajām dāvanām bija ļoti priecīgi, ar interesi tās izsaiņoja.

Mīļas dāvaniņas kopā ar pašu gatavotiem apsveikumiem senioriem bija sarūpējuši arī Skrīveru novada pirmsskolas izglītības iestādes “Sprīdītis” audzēkņi kopā ar vecākiem un darbiniekiem. Tāpat bērnu rokām darinātas apsveikuma kartītes visi saņēma no privātās pirmsskolas izglītības iestādes “CreaKids” Rīgā. Šajā skolā kādai kundzei, kura dzīvo “Ziedugravās”, mācās mazmazdēls.

“Ziedugravu” klientiem dāvanas bija sarūpējusi arī sadarbības firma “Tena”, bet saldumus katram senioram – saldumu ražotājs “Fazer”. Tāpat jau vairākus gadus Skrīveros dāvanas saņem no Salaspils kultūras nama līnijdeju grupas “Lucia’s linedancers” dejotājām. Dāvaniņas cilvēkiem no saviem novadiem bija sarūpējušas arī visas pašvaldības.

Visu sarūpētās dāvanas senioriem šajos svētkos dāvināja centra darbinieki rūķu cepurēs.

Sociālās aprūpes centra “Ziedugravas” klienti un darbinieki saka paldies visiem, kuri atcerējās, veltīja līdzekļus, laiku un uzmanību, sarūpējot dāvaniņas senioriem. Un īpašs paldies par prieku, ko ienesāt “Ziedugravās”!

Raksta autore – Elita Brovacka